Velkommen til oss!
Alle mennesker opplever vanskelige perioder i livet. Hos oss kan du få hjelp til å snakke om dine utfordringer, sortere tanker, bearbeide følelser samt finne gode verktøy som kan hjelpe deg til å få det bedre og oppleve økt mestring i hverdagen. Våre psykologer har dessuten lang erfaring med vansker som kan oppstå i forskjellige typer relasjoner. Ønsker du hjelp til å prate med partneren, barna eller andre du ønsker en god relasjon med? Velg mellom digital psykologtime via video og fysisk oppmøte. Hos oss er det ingen ventetid, og du trenger ikke henvisning. Studenter får 25% rabatt på videokonsultasjon hos psykolog.
Vi tilbyr
Eksempler på utfordringer vi hjelper deg med
Søvnproblemer
Støtte ved smerte eller somatisk sykdom
Terapimetoder vi bruker
Kognitiv terapi
Kognitiv atferdsterapi tar utgangspunkt i hva vi tenker, og hvorledes dette virker inn på våre følelser og handlinger. Våre tanker spiller en stor rolle i utviklingen og opprettholdelsen av psykiske lidelser. Behandlingen dreier seg derfor om innsikt, problemløsning og endring av tankemønstre og handlemåter. Ved kognitiv atferdsterapi vil du få noen verktøy som vil hjelpe deg til å endre tankemåte og atferd i hverdagen. Denne terapimetoden er effektiv i behandling av tilstander som angst, panikk, fobier og depresjon. Dessuten brukes kognitive tilnærminger til stressmestring og for å fremme prestasjoner.
Emosjonsfokusert terapi
I emosjonsfokusert terapi er målet å hjelpe pasienter til å benytte sine emosjonelle ressurser for å orientere seg i verden. Emosjonsfokusert terapi går ut på å forstå og endre vanskelige og fastlåste følelser. Det er følelsene våre som avgjør hvordan vi har det, hvordan vi tenker, hvordan vi forstår oss selv og andre. Som igjen avgjør hvordan vi oppfører oss. Kjenner du godt til egne følelser kan du også jobbe med å bruke de for å hjelpe deg selv i riktig retning.
Psykodynamisk terapi
I denne terapiformen arbeider du og terapeuten med tidligere erfaringer, og ser på hvordan disse erfaringene har preget utviklingen din. Man ser på hvordan relasjonelle barndomserfaringer med betydningsfulle andre gjentar seg i nåtidige relasjoner. Det settes søkelys på mellommenneskelige relasjoner. Innenfor denne forståelsen tenker man at psykologiske symptomer, som angst, personlighetsproblematikk eller depresjon, er nært knyttet til måten pasienten relaterer seg til andre mennesker på. Terapeuten har derfor fokus på hvordan ubevisste følelser og indre konflikter kan utløse psykiske symptomer.
Våre psykologer og terapeuter
Les mer om
Tid for å prioritere mental helse på arbeidsplassen
Mental helse påvirker alle områder av våre liv – inkludert arbeidslivet.
Søkelys på kvinners mentale helse
Hvorfor er det stadig flere unge, og særlig kvinner, som rapporterer om psykiske plager? Hva kan vi gjøre for å snu denne utviklingen? Intervju med psykolog Lene Søvold.