Kolonreseksjon
Ved lidelser i tykktarmen kan det være grunnlag for reseksjon(kirurgisk fjerning) av deler av din tykktarm.
Dette gjelder ved gjentatte såkalte divertikulitter, stenoser(trangt parti i tarmen), rektal prolaps, Mb Crohn, ulcerøs colitt eller ved cancer.
Standardbehandling hos oss er reseksjon av den syke del av tykktarmen ved laparoskopisk tilgang (kikkhullskirurgi), videoassistert og i narkose.
Tarmen må være forhåndstømt som ved koloskopi og CT tykktarm, og du får forebyggende antibiotikabehandling like før inngrepet.
Det kreves 3-4 små port-tilganger på 5-12 mm størrelse slik at man kan dissekere/mobilisere fri venstre tykktarm og deler av endetarm. Et 3-4 cm stort snitt på nedre del av buken er nødvendig for å ta ut den syke tarmdelen. Deretter skjøtes tykktarmen sammen med endetarmen med en spesiell ”symaskin” gjennom tilgang via endetarmsåpning.
Operasjonen tar 45-90 minutter. Operasjonen foregår i samme etasje som den sengeposten du ligger på.
Relatert innhold
Vondt i magen: Vet du hva som kan gi mage- og tarmsmerter?
Alle har vondt i magen fra tid til annen. Det mange ikke vet er at tarmene kan påvirkes av mange eksterne faktorer.
Ikke vent med å sjekke mageproblemer
Mageproblemer kan være svært plagsomt og gå utover livskvaliteten til den det gjelder. Finn årsaken til problemene og få nødvendig behandling raskt.
Generelle råd ved plager fra mage/spiserør
Halsbrann, sure oppstøt, og fordøyelsesproblemer er blitt svært vanlig og skyldes ofte stress i hverdagen, uregelmessige måltider eller feil kosthold.
- Opplevde utrolig god omsorg og pleie hos Aleris
- Når jeg kom til Aleris Frogner fikk jeg mye god informasjon og jeg følte meg veldig trygg. Tusen takk til Aleris Frogner for veldig god behandling.
Oppblåst? Les hvordan du bør gå frem!
Plages du av oppblåsthet? Det er frustrerende å ikke finne løsningen på helseplagene sine. Du har kanskje forsøkt å kutte ut ulike matvarer uten at det har gjort deg mindre oppblåst. Hyppige toalettbesøk med vekslende avføringsmønster er fortvilende, og hemmer deg sosialt. Vår ernæringsfysiolog gir deg gode tips.
- Å trene karate 3 ganger i uka er ikke lenger et smertefullt ork
Terje Årdal har alltid vært aktiv innen karate, både som utøver og de senere år som karateinstruktør. De siste årene har hobbyen blitt preget av knesmerter. Bare det å gå ned fortauskanter og trapper har vært plagsomt.